tredje dag jul.

Charlies första jul. Underbar. Den innehöll allt. Bortskämd av släkten och lite av mig och palle. Älskade unge!

Igår i bilen hem från det sjätte julfirandet hos släktingar så bara längtade jag efter nåt annat att äta. Man har absolut blivit bortskämd med julklappar och jättegod mat och Julmaten är älskad av mig.. men så otroligt mäktig och salt och kött, kött, kött så jag satt och drömde om en italiensk sallad eller thaimat.

Idag är jag hemma med en jätteförkyld och febrig Charlie Gustafsson. Så jag strunta i att kylen består av jul-rester och snorde ihop en kycklinggryta med grönsaker. Here it is.

Skär kycklingfileerna i fina fyrkanter och stek dom lite lätt gyllene. Tillsätt valfri grönsak som är grön ( i mitt fall broccoli och succhini) Krydda med vitlök och rosmarin.. skalet och juicen av en lime. Lite salt och peppar. En stor klick mezeyoghurt. tadaa! Servera med tagliatelle eller vildris. Fresh.

Nu ska jag bädda med mina sjukt fina lakan med ugglor som jag fick av syster Inga i julklapp. <3<3<3

dan före dan före..

nu hörrni, nu kommer den krypandes upp längs ryggen.. julkänslan. Jag har hittils knappt känt den, skjutit upp allt som ska göras och krupit in under täcket alldelles för mycket på senaste tiden.

Men nu är den här. pirret.

Pirret efter att ge bort alla julklappar. Jag har blivit lite av en expert genom åren.. på att ge bort kärlek i papper. Underbart.

Jag har fem snarkande karlar i soffan, inte illa va? En sambo, två kottar och två katter.

Jag hade sett fram emot att lägga in sillen, slå in paket och smaka på allt gött som tillhör julen tillsammans med min kära sambo ikväll.. men han valde att jobba natt och sen dag utan att sova så det får bli jag och katten Ivar som verkar väldigt intresserad av min julsill..

Efter Bonde ska jag göra Leilas mandlar från Barcelona. Mums!

God jul alla. Puss och kram

baby jesus.

Imorgon är den stora dagen. Jag och Charlie ska spela i ett julspel.. Jag är Maria och Charlie är jesusbarnet.. hallelujah!

Självaste jesusbarnet sover just nu i sin egen säng.. kors i taket! han har väl hittils spenderat dryga halvtimmen av sitt liv i den och resten mellan mig och Patrik. Tro mig, det är hans pappas förtjänst. 'nämen lillen, ville du inte sova här inatt heller? Ville du komma till pappa?'

Jag har fått en så jävla bra idé..jag vill öppna ett familjedaghem som det så tjusigt heter! Jag vill vara dagmamma! Min egna dagmamma från barndomen var världens bästa! Jag älskade henne och allt vi gjorde. Det vore så himla häftigt.. det vore en dröm! :)


Så imorgon, lång dag.. hoppas att publiken bortser att Charlie är en stadig bit på 9 månader som garanterat komma rymma ifrån mig på scenen. Nu ska jag packa och sova. Godnattpuss!





december.

För varje dag som går blir jag mer och mer övertygad om att jag är på riktigt född med sån fruktansvärd otur. Jag har tur i kärlek, absolut.. och syskonmässigt. Och jag har en fantastisk son. Det är inte det.

Jag är så fruktansvärt klantig, skadar och slår mig precis jämt.. går in i allt, snubblar? jäävligt osexigt.

Allt jag äger går sönder eller försvinner.. och allt som inte har med charlie att göra glömmer jag bort, det är på riktigt otäckt.. det kan vara jätteviktiga saker och jag glömmer bort det helt och hållet. jag kanske är sjuk?

Sjukt misslyckad kransförsäljning idag iaf.. Brevid mitt bord stod en tjej med skylten '50% av allt jag säljer idag går direkt till Kumla Ridförening'. Thanks a lot. Vi befann oss på Kumla Ridskola. Så ini h*lv*ete kallt men som tur var blev jag vän med världens sötaste smyckessmed.. som jag fick köpa ett par jättefina ängla-örhängen av för ett vänskapspris. Min lilla syssling Amanda som var värsta snygga tonåringen var en jäkel att rida häst.. jag missade helt det där med att de va häftigt med hästar under barndomen.. någon knöt mina fotbollsskor och satte en boll framför fötterna.. så det var bara att springa och skjuta.

Imorse så lussade jag och pojkarna för Palle.. han fick vakna ill 'Staffan var en stalledräng'. Inte ett öga var torrt så vackert var det. Charlie var stjärngosse och Leo var tomte :) så söta.

Nu ska jag sova och se om huvudvärken går över. godnatt!




Mamma är bäst?

Suck.. Jag har fått den värsta mammagrisen till son som någonsin funnits. Han har haft barnvakt när jag har haft körlektioner och en gång över natten.. barnvakten heter Moster Ingela och hennes har han träffat varenda dag sen dag 1, så det kanske inte är så mycket barnvakt när man tänker efter noga..mer bästis.

Charlie kom på vårkanten precis då som Patrik måste åka och måla och vara borta.. så jag har haft honom. Alltid. jämt. Varenda sekund. Hela hans liv. Självklart blir han mammig. Men så extremt!

Igår övade vi till julspelet och han skulle vara i min famn precis hela tiden, så det var lite svårt att öva repliker och lyssna och lära sig allt. Efter repet var det bara en halvtimme kvar till Öppna förskolan började i samma hus så jag beslöt att stanna där i värmen, charlie hade väskan full med lunch, frukt och fika men som vanligt glömmer man allt till sig själv. Personalen där (som Charlie träffar flera gånger i veckan) ville glatt passa honom så jag kunde lite snabbt kunde smita in på konsum som ligger 200 meter därifrån. Jag svär, jag hörde mitt barn skrika halva vägen dit.. åh, det var hemskt. Nästan pinsamt. När jag kom tillbaka kändes det som att de tyckte att han är världens mest bortskämda. Hur ska man annars göra då?

Hoppas det bara är en period som går över, tur att han är rätt så pappig också. Mamma är bäst och pappa är bäst. Tids nog kommer han på att nya människor kan vara bäst.

trevlig kväll! Här kommer tips på jul-cupcakes som jag trollade ihop häromdagen! Rekommenderas starkt av hela syjuntan :)

Vanlig muffins-smet med lite vaniljsocker, 50 g saffran och två dl frysta hallon. Original-recept på frosting med mycket cream cheese. Garnera med hela hasselnötter eller silverkulor. Julig lyxig känsla!





längesen i december.

åh, det finns så mycke folk som absolut inte någonsin borde få skaffa barn.. men det styr ingen över, tyvärr. Som vuxen har jag lovat mig själv av att bara umgås och bry mig om människor som får mig att må bra. Så det är bara att ignorera idioterna som gör bort sig.


Jag får åka själva på 'Julens sånger' idag och hoppas att jag inte är smittbärare. Hidinge nya kyrka kl 18. Massa julmusik och kärlek!

Igår var vi en sväng och stöttade min sambo i hans nya stora intresse, att röka kött. Det blir rart att ta med på julafton till min Moster Sylwia. Kerstin och barnens farfar var här igår och då bestämde vi att ses på julafton, så det blir pulkaåkning dit på jul-lunch. Leo kom in från logen där Palle, farfar och Farbror jonas stod och snickrade.. 'Dea! Jag viskade bara till farfar vad han han ska få i julklapp, INGEN annan hörde! Bra va?! :D'   haha!

Nu ska jag fixa nån mat sen i med färg i huve! mörkbrunt. Puss och hej

RSS 2.0