friday

Tidig morgon på viagatan. Hela familjen Johannesson-Lysén sover.. vakna nurå! längtar efter er.

Hade en underbar gårdag, som alltid med er.. mycket skratt och gamla minnen <3

Idag ska vi till barnmorskan, kanske för sista gången.. jag trodde att jag fick värkar inatt, var helt säker..allt drog ihop sig, gjorde svinigt ont och ryggen kändes som mensvärk x 10! Men jag gick fram och tillbaka i köket, det gick över sen somnade jag igen i Palles trygga famn. Panik blandat med kärlek, snart kommer den på riktigt.

Jag har gett upp de här med namn, den får heta.. lillan, lillen eller Bebben. that's it.

Nu ska jag plocka fram lite frukost till mig och de andra. Nellie vill ut och kissa först, puss&hej.

A home without a cat is just a house.

Fullt hus här idag, härligt såklart! Via-ligan och bygdehaggan kom först.. alltså, mina systrar, barnen, kalle och nellie.. sen kom min moster, min kusin och hennes lilla bebis med korgen som Holly växt ur och som bebben ska sova i första tiden. Nu står den bäddad och fin brevid dubbelsängen.. åååh <3<3 kan inte förstå att det snart ligger nån och sover där. galeeeeeet.

Nellie stannade kvar här som sällskap till mig, vi har varit ute och nu ligger hon och katten och snarkar brevid varann i soffan med Top Model i bakrunden.. den säsongen från typ 2003 när Jaslene vinner, jag har sett dem alla 5 tusen gånger. Dålig ovana att alltid ha tvn på men TV3 har inte så stor fantasi.. dom visar samma program under flera ÅRS tid? Vad sägs om lite otippade repriser.. som Cluedo som gick när jag var liten! Vore inte de legendary?

Imorrn kommer det lite andra brudar hit, två fjugestabönder som försöker tvätta bort bondstämpeln genom att bosätta sig i Örebro, lönlöst.. dom kommer tillbaka ;) Samt en till riktig fjugestabonde som turligt nog står ut med 513 och bor kvar hos mor i fjögis. bra val! Det blir najs. majs.. majskolvar.. mmmmm, med smör och salt.

Nu blire Top Chef, jag drömde förresten inatt att jag var killen i Karate Kid, jag vaktade fångar och mitt enda vapen var en skruvmejsel? Och jag höll i ett glas vitaminbrus hela tiden som absolut inte fick spillas ut. hm, undra vad det betyder.

Hej och hå, och jobba på.. det är mina tag. see ya.

mode-tält?

Jag har inga kläder. Asså, jo jag har kläder.. men jag får inte på mig nåt av dem. Sjukt frustrerande.. jag tänkte beställa hem lite nytt igår men så kom jag på att jag inte vet vad jag har för storlek sen? fan.

Ge mig ett tält. Ett stort med nåt fint mönster. Tack.

Mr. Black




Jag tror att jag och Palle över lite på katten.. vi har inte sagt det till varandra, men den svarta lilla kissen är våran bebis. Han sover emellan oss varje natt, vi berättar för varandra roliga saker som katten har gjort under dagen/natten.. vi ler mot varann när katten och Leo leker..eller bråkar. Är vi bara kattmänniskor eller sjuka i huvet?

Idag har kissen hursomhelst hittat skötbordet och gjort det till sitt krypin. Tänk om han blir jätteavundsjuk när den riktiga bebisen kommer? Jag måste ta det här med Jansson. Ett snack, om att han ska få en till familjemedlem. Ett syskon.. hm, hur ska detta gå.

sweet february.

Jag har ju en liten bebis att se fram emot.. Stackars er som inte har det! Jag skulle deppat ihop för längesen.

1. Skit-OS tar aldrig slut.. inte ens Antikrundan går före enligt SVT, asså..hallå? 2. Skit-vintern tar ALDRIG slut. Folk fastnar, ramlar och kan inte ta sig nånstans. Jag vägrar föda hemma.. 3. Melodifestivalen har spårat ur för längesen.. jag som brukar älska de!

Allt detta skulla svida mycket mera om man inte skulle ha en liten liten 'bäs' här inom en månad <3 Här kommer lite upppiggande tips i dessa dystra tider.

Köp vårblommor! Påskliljor, tulpaner eller annat färglatt.. piggar upp andra och dig själv.

Tänk.. vårmodet! Woho! Behöver inte förklaras närmare.. hugg tag i H&M-katalogen och dröm dig bort en stund.

Vitamin-chocka kroppen.. köp hem massor med frukt som du gillar och gör en krämig smoothie eller en god fruktsallad som du ringlar lite honung över. Upppiggande och absolut inte godare än chips, men nästan.

Håll till godo, So long cowboys.

Oh sisters, let's go down.. down in the river to pray.




Jag älskar ikoner.. sjukligt mycket och jag vet inte varför.. Allra mest det här motivet av Madonna och Jesusbarnet. Den är så vacker, så obeskrivligt vacker. Jag har alltid en ikon i handväskan, det är min lyckoamulett.. den är en liten träikon med Jesus på ena sidan och en liknande denna bild på andra. Den är jätteviktig, jag har den alltid med mig. Jag skulle vilja ha ikoner i hela huset!

Jag hoppas att jag vet vad jag tror när jag blir gammal.. nu är det så mycket som spelar in. Jag tror absolut på nånting större än detta..kanske en himmel, med en Gud. Samtidigt tror jag på andar, spöken, tomtar och troll.. så jag vet inte vad jag kallas, vidskeplig, andlig, öppet sinne? Ett pucko som går i kyrkan men svär? Jag har absolut syndat, tro mig. Jag gillar öl, tatueringar och skaffar barn före äktenskapet.. Am I a sinner?

Men jag trivs i att vara i kyrkan, sjunga i kör och gå på gudstjänster med mina syskon.. jag känner inre frid, harmoni och allt känns lättare. Hoppas det inte är fel att jag inte är helt troende. Jag är vilsen, jag vill tro mera. På nånting. Vore det inte sjukt tråkigt om inte himlen fanns? Jag vill träffa farmor, min gamla katt och Johnny Cash i himlen, dom är bergis där. Den vackraste film jag vet är 'Fried Green Tomatoes' Den handlar om två äldre damer som möts i slutet av livet och blir bästa vänner, Ninny berättar sin livshistoria.. dels att hon fick en funktionshindrad son som dog ifrån henne när han var 30 år.. hon säger en så vacker replik 'How could anyone beleive that my precious little boy could be a burden? Sometimes I can't wait to get to heaven to see him again!'


Kanske känner jag harmonin i kyrkan för att jag är uppväxt med att vara i kyrkan, det är helt natlurligt för mig.. alla gånger jag spelat fiol och sjungit i kyrkan, spelade i kyrkans musikskola och orkestrar från jag var sju år till jag var 16.. barnkör, nying, scouterna. Barndom och kyrkan hör ihop. Jag tänker absolut ta med mig mina barn till kyrkan, sen får dom själva avgöra när dom blir äldre vad som känns rätt.

So long sinners! Hallelujah. Herrens frid, hell yeah.


Penny Lane

Igår skulle vi åkt på Williams 4års kalas, men jag hade kronisk huvudvärk och palle blev inringd att jobba natt.. Så Leo åkte själv, haha. Han hade hela sin släkt där men ändå kändes han så sjukt stor när han fick skjuts hem av Gustaf halv elva på kvällen.. Det kändes som att han var 15 år och hade varit på fest. Jag satt uppe och väntade på lillpöjken som den oroliga hönsmamma jag blivit!

Efter den sena hemkomsten skulle jag och Leo strunta i dagis idag för att han skulle få sova ut... 06:34 'Men du, Dea.. sätt på tvn nurå, jag har sovit färdigt'

jajemen, upp och hoppa. VI har haft en mysig och bara lite bråkig förmiddag med bad, hundra bamsetidningar och kak-bak. Sen kom svärmor och plockade upp oss, släppte av mig i Via hos syster och tog med sig kotten hem till sig.

Så här sitter jag, med en katt och en tung mage i knät.. jag blir paranoid en gång i kvarten och tror att ungen ska komma ut.. tänk att den kan komma närsomhelst, spännande värre. Som alla jular och födelsedagar nånsin tillsammans! Idag tror jag att det är en tjej.. en Alice, lr.. Helle..lr..Inger?

...

Har du inte levt mitt liv, vet du ingenting

se mig bara där jag står och önska inget mer.

Painted by numbers

v.36+2

allt jag har i huvet är datum, jag har hela tiden ett nytt datum att se fram emot..

Jag fick två nya datum av barnmorskan igår, det sista är den åttonde mars, shit.. tänk om jag inte kommer då!

Leo var med till barnmorskan igår igen, man ser hur ögonen lyser på lillkotten när han hör bebbens lilla hjärta slå fortfort.. 'storebror-kille' är det nya ordet, och det är riktigt pampigt och viktigt jobb, det är han fullt medveten om. Alla leksaker, kläder och gosedjur som Leo vill att bebisen ska ha har han noga pekat ut åt mig. Gullunge <3

Syjunta igår också, trevligt som alltid.. de va bara Amalia som sydde.. hmm. Vi andra åt semlor och snackade skit!

Känns som jag har med mig halva huset i BB-väskan, haha.. men hellre det än att sakna något därborta. Nu får vi föda i Karlskoga om det kommer igång, känns tryggt :)

På fredag kommer moster, kusin Emelie och lilla Holly hit med korgen som Bebben ska sova i första tiden <3 myspys.

Ikväll blire tacos hos svärfar&Kerstin! puss&hej

"the usual, 9 months?"

Den som tar den filmrepliken är bäääääst!

Nu är jag i nionde månaden.. helt sjukt va fort de har gått. Ärligt talat är jag rätt trött på det här, nu vill jag bara ha den lilla här.. lära känna den, snosa på den, sjunga för den.. aaaah <3

TUNNELSEENDE

Sitter i mammas soffa och läser andra tjejers bloggar.. har med andra ord sjukt tråkigt, mamma är ute med hunden. Det känns som att Alla andra är så himla bruna, smala och köper så jäkla mycke nya snygga kläder.. det känns så sjukt längesen för mig, att bara tänka på sig själv och pyssla om sitt utseende. Att vara höggravid är inte så jäkla.. smickrande för ens självförtroende. Jag ser knappt vem det är i spegeln, jag har aldrig ork eller lust att fixa håret i en timme som jag alltid gjorde förut, eller ens sminka mig.. varför? Jag vill inte, haha.

I andra ögon är man världens vackraste..det kvinnligaste, mest naturliga som finns..  vafan? en svullen valross som inte kan resa sig upp själv ur soffan eller sängen.

Det känns som nån pausat livet, och när play snart trycks på väntar nåt helt annat..ett liv. En person. Som jag och Palle har gjort, det är nästan för stort för att förstå. Man sunkar kanske ner sig som mamma, för det är inte viktigt längre.. sen finns det ju naturligt snygga tjejer som man nästan blir arg på att dom är så snygga fast dom precis fått barn. Tre starka exempel är Ingela Lysén, Tina Johansson och Amanda Köpberg. Morr! <3

Jag ser ett svagt ljus, ett slut på den här resan.. på den här tunneln. Upp med hakan, snart äre dags, då är jag morsa. Det är större än att vara snygg. Vi ses på G.

Sunny days

v. 35+6

Åh, vintersol i ansiktet :) precis tagit en promenad med mamma, janna och lilla nellie. Uppfriskande och härligt..fort framåt går det inte med magen men :)

Palle och jag sov hos mamma inatt, han var på lite partaj och jag och mamma hade myskväll med chips och Let's dance. Äntligen åkte den bittra poeten ut.. Heja Gudrun, friskt humör!

Haft en härlig vecka. Blivit fotad av Amalia, både avklätt och påklätt :) Har aldrig gjort nåt liknande, det var jätteroligt! Fixat en del till bebben, köpte lite krafs som man måste ha.. och som man inte måste men vill ha. Imorron är det en månad kvar till beräknat datum.. shit <3

Alla hjärtans dag imorrn också, pampigt värre.. vet inte riktigt vad som händer, Leo kommer hem till oss igen och bara det är ett hjärta. Har en liten överraskning till Palle iaf :) 
 
Tv-nörd som jag stolt är nuförtiden är jag grymt på besviken på förra veckans deltävling i Melodifestivalen.. det var tråkigt rakt igenom! Men Orsa spelmän är med ikväll och det kan ju inte bli annat än succé.. Kalle Moreus in my heart.

Nu kaffe i solen med mammi. Puss!

TRAVELIN SOLDIER

blä, åt nyss en lökbit.. av misstag såklart. Dom har en förmåga att gömma sig i maten.. usch, löken får man för sina synders skull.

Går in i v.36 idag.. wiie, nästa vecka får vi föda i Karlskoga om det kommer igång.. gööött.

Sover ingenting på nättera, men jag börjar vänja mig.. jag läser ur Änglar&Demoner!

Var hos pappa hela dagen igår, välkomnade Nicklas hem, åt kräftor, åkte linbana för glatta livet och pussade på mina älskade syskonbarn <3

Travelin Soldier - Dixie chicks. Sjukt bra. Puss.

Världens sju underverk.



Utan inbördes ordning.

1. Alla barn som jag känner och älskar.

2. Tvättmaskinen.

3. AC/DC.

4. Semlan.

5. Handcrémen.

6. Bobben Johanna Kroon.

7. Nyckelharpan.


JERRY SPRINGER

Jag tror jag har utvecklat ett jättekonstigt beroende.. Nämligen att kolla på den sjukt dåliga talkshowen Jerry Springer! Ha, jag minns detta från när jag var tio år ungefär. För er som inte sett de är det en amerikansk talkshow, en man, Jerry som bjuder in gäster med problem. Hm, det är mest gäster som har varit otrogna, är gay eller är prostituterade och ska berätta detta för deras familj eller partner. De slutar i alltid i slagsmål.. och det är så sjukt roligt och uppgjort! Det är ju roligt att se människor göra bort sig? iaf lite.

Glömde säga att alla tjejer visar brösten. So long.

Tung, Trött & Laddad

jaha, då har första paret i föräldragruppen fått bebis :) Sofi&Pontus har fått en Emilia. Grattis! <3

Jag går runt hemma och vankar.. donar och städar lite.. som vanligt. Vill ha bebben nu, på riktigt.. jag är som ett litet barn före julafton, bara längtar och längtar.

Idag ska vi hämta ut barnvagnen som kommit :D wiiie. Så fin är den! För att gnälla lite så tar bäckenet livet av mig, fyf*n. Känns som nån sticker in ett svärd i höfterna och vrider om. Härligt värre. Jag&Palle sov i princip ingenting inatt.. jag gjorde lite annat istället.. sova är för töntar. Jag hängde tvätt, kollade på film, lagade mat, läste, pratade med katten, eldade, hämtade ved.. ja, sånt normalt man gör vid 3 på natten.

Datorn är verkligen inne på sista svängen, den dör titt som tätt, därför jag knappt bloggat nåt. Baby har beställt en ny och fin!

Joanna har kommit hem och magsjuka i åttonde månaden var en mardröm som blev verklighet i torsdagsnatt.. och nu är hon smittad av mig :( förlåt. Tur att du är hemma igen iaf! puss.

Vi var på studiebesök på Karlskoga BB i torsdags (innan jag blev sjuk), kändes helt overkligt.. att nästa gång vi är där så ska vi föda! hjälp! Men det kändes jättebra och tryggt där, inte alls så sjukhusigt och strikt. Shit asså, det är snart.. tänk :) en bebis, våran bebis <3

RSS 2.0