Hej, de är jag som är kaggen.




BAGARE BENGTSSON

v. 34+2

Ojoj, upp i ottan och bakade bröd.. blev sjukt gott! och roligt var de.

Under jäsningen bytte jag gardiner i sovrummet och vardagsrummet, fräscht och ljust!

När jag satte mig i soffan med mitt varma nybakade bröd fick jag syn på magen.. hjälp! va stor den är. Jag satt helt hänförd i säkert 10 minuter och bara tittade på den.. den känns helt annorlunda nu, så högt upp och på kvällarna blir den stenhård! Känns lite läskigt, tänk om det kommer igång snart.. herregud, de har jag inte tid me. Du får vänta lille barn!

På torsdag ska jag till arbetsförmedlingen.. för tusende gången! Ska planera min framtid när bebben börjar på dagis.. Jag skulle vilja ringa in och klaga på någe vis.. jag har blivit så otrevligt bemött på arbetsförmedlingen varje gång jag varit där, man får känslan av att man stör istället för att man ska gå dit och få hjälp och råd. Lekebergs kommun skryter om att dom satsar så på ungdomarna och att arbetsförmedlingen har fått massor med nya resurser. pyttsan, det märks då inte!

Min katt är värdelös, jag hörde hur en råtta sprang på övervåningen och jag vågade verkligen inte gå upp och kolla själv så jag skickade katten.. han kom ner lika kvickt och råttan springer fortfarande däruppe.. va tusan har man katten till då? bara sover och äter nuförtiden..

Nu ska jag hämta posten och dricka kaffe. Jag saknar Joanna! puss.

HAPPY AND BORED

Det här är första dagen under tiden som arbetslös gravid.. som jag faktist har haft så jääääävla tråkigt! Helt sjukt.

De finns inget att städa.. jag har läst, bakat, sovit, städat lite ändå.. kollat på tv, och fönstershoppat barnkläder. I'm pathetic.

Nu ska jag äta upp alla kakorna själv.. suck. Puss

PÄRLSYLT

Städmusiken idag är Pearl jam! <3 Last Kiss på repeat.. hihi. Kärlek på hög nivå.

JESUS ÄLSKAR ALLA BARNEN

Jag har alltid varit fascinerad av stora familjer.. fascinerad, imponerad och en smutta avundsjuk. Jag kommer från en familj med tre barn, med ganska många år emellan.. så jag hade ju inte direkt något syskon hemma att leka med.. mest att vara jobbig mot kan jag tro. När min storasyster Ingela var 14 år var jag fem.. jag minns hur jag tjatade tills jag fick vara med henne och hennes pojkvän på Ingelas rum. Ojoj, stackars krake.. jag hade rymt hemifrån om en femåring tvingat sig in på mitt rum i den åldern.

Denna UNDERBARA serie Familjen annorlunda på måndagar ser jag fram emot hela veckan.. de verkar ha så himla mysigt! De är barn överallt och föräldrarna är så lugna.. dom är väl vana vid precis allt? Jag tror verkligen som dom själva säger att man har så mycket rutiner och vanor att de inte blir så jäkla jobbigt/livligt som alla verkar tro. Folk har så mycket fördomar mot stora familjer..Jag tycker de är jättecoolt. Modigt och häftigt! Kan man sätta många barn till världen som man älskar? va sjutton är felet.

Jag tror inte att min kära sambo vill ha tio ungar, vet inte om jag själv vill ha de heller.. men jag ser upp till dom
som har!  Vilka hjältar.



SOLSIDAN



På fredag är det premiär för Solsidan! Helt min tv-smak.. och med min favvohumor-tjej Mia Skäringer.
Så jag tänker iaf sitta bänkad till varje pris :)

33an




Sådärja, idag är 33e veckan gjord.. :) Ååh, lilla bebis..mamma längtar efter dig!

Palle och Leo åkte precis till Saga&Simon för att leka.. och laga nåt plogblad på Gustafs fyrhjuling. Jag ska passa på att vila lite :) Läsa Änglar&Demoner.. mums! Först ska jag slänga ihop nåt gott nu när sötsuget slår till på eftermiddan.. kanske blire.. cupcakes?

Igår lämnade tina och jag alla barn och karlar och åkte till Marreberg. Jag vill ha alla pengar i världen! Vill köpa allt fint till den lilla.. ska bli härligt med barnbidrag, hehe.

Familjen Annorlunda är bäst i världen! Är repris på fyran nu.. och pausen är slut. So long! Vi ses på G.


Frankie and Johnny

Önskemål har kommit om bilder på stora magen.. har ingen nytagen men här kommer en från v.27. löjligt liten!




Hell yeah.

I vecka 33 är medelkroppslängden 45 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2200 gr. Huvudets omkrets är 31 cm.

 

Huden har ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar mot fostervattnet.

Barnets alla sinnen fungerar nu sedan någon vecka tillbaka. Ibland kan du få uppleva att barnet hickar, du känner ett litet tickande i magen. Visste du att ditt barn som fått en speciell berättelse läst för sig i magen kan skilja den berättelsen från andra berättelser när de sedan är födda.

SOPPA PÅ EN SPIK

Soppa är så jäkla underskattat. Man äter det alldelles för sällan, det är billigt, nyttigt och man kan göra till hur många som helst.. Det här är världens snabbaste fisksoppa.

Du behöver

1 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 fiskbuljongtärningar
800 g fisk (t.ex. sej eller torsk)
4 morötter
8 potatisar
500 g broccoli (fryst eller färsk)
2,5 l vatten
1 lätt créme fraiche
salt&peppar

Skala potatisarna och morötterna. Tina fisken. Hacka purjolöken och vitlöken fint och låt det bli ljusbrunt i olja i en stor kastrull. Häll på vattnet, låt koka upp. I med buljongtärningarna. Tärna morötterna, potatisen, broccolin och lägg i dom.Dela fisken i härliga ojämna bitar och lägg i, efter ungefär 7 min blir fisken sådär vackert vit i färgen. Häll i creme fraichen, gärna smaksatt om man vill..Låt det hela koka på medelvärme i en kvart. Salta och peppra.

Servera direkt, gärna med bröd. Njuuuut!

Vitlöken håller dig frisk i dessa tider och en varm soppa är väldigt uppskattat att bjuda en frusen på. Lycka till!

Nu ska jag göra mig iordning för kalas. Kusin Mia fyller gammal tant! puss&hej


HJÄÄLP!



Jag är livrädd för dom här tanterna! Dom förföljer mig i mina drömmar.. när deras reklamer dyker upp, kastar jag mig efter tvdosan.. osmidig och valrossig som jag är tar detta ett antal sekunder så jag tvingas höra deras låtsas-snälla röster. Ta bort dom tv4!

IT'S SMOKING TIME.





Jag började röka på 'heltid' i tvåan på gymnasiet.. jag delade lägenhet i stan med storasyster som aldrig var hemma, mamma&pappa betalade allt.. jag åt popcorn till middag, jag var så ung, jag hade fruktansvärt roligt på krogen och på fester.. min lägenhet blev en ungdomsgård och som vi rökte. jeeese, såhär i efterhand.. som en ickerökande höggravid. Hur hade vi tid med nånting annat? Vi rökte hela JÄVLA tiden. Alla pengar gick till cigg, mat och öl.. varenda rast i skolan, varenda promenad över stan, alla timmar på balkongen..innebar många mängder corner red.. men roligt var det!

Jag gjorde mitt gravtest den första juli.. jag hade inga problem med att sluta röka på en gång, jag mådde så illa att jag inte var sugen one bit.. men det gick tyvärr över efter ett tag. Jag är så grymt röksugen, hela tiden. Nästan alla jag känner röker, det är olidligt att stå och se på..

Jag vill inte bli rökare igen, min bebis ska inte lukta rök.. men jag tänker ta en ibland, om nån bjuder.. bara för att jag älskar det.

CRYING LIKE A BABY

v. 31+ 2

Jag anar onåd, den här bebisen vaknar runt 4 varje natt och sparkar hårt och liksom trycker sig neråt.. lätt att sova då? nej. Man blir så förvånad över hur stark en så liten kan vara? känns som att huden ska spricka.

Patrik åkte och jobbade vid 1 inatt, det är så hemskt att vakna ensam.. jag blir som ett övergivet barn, en spillra.. ett trasigt löv på gatan.. gråter för minsta lilla.

På måndag kommer tårarna rulla ännu mer.. min syster Joannakanna åker till Irland i 6 veckor. SJUKT lång tid! Jag får ge fan i att föda innan hon kommer.. hoppashoppas jag går över tiden. Hoppas att hon har sjukt kul också :) jag är bra avundsjuk! Har alltid velat åka dit, tänk alla musiker..

nu Efter tio, Filip&Fredrik sitter visst och försvarar sina elakheter genom åren.. höhö. puss&hej


STARTPAKET

Tänk att ingen vet om det är en pojke eller flicka jag har i magen.. alla jag träffar gissar och är heeeelt säkra på att det är det och det, flickmage hit och pojkmage dit.. men ingen vet faktist, inte ens jag.. så jag gissar jag också, jag gissar på att det är en flicka.

The big day närmar sig, med stormsteg.. hjälp! Vi har allt en del förberedelser kvar.. barnvagn först och främst. Köpte ett jättefint skötbord förra veckan och igår beställde jag ett startpaket.. det låter så roligt, en start.. en start på ett helt nytt liv. Det var bara babykläder som både en tjej och kille kan ha.. jättefint med små pandor <3

Jag har lämnat det där med namn av olika anledningar.. man blir knäpp av att hänga upp sig på namn, sen blev mitt drömnamn taget. Vi får se vad det blir.. det blir inte Frank eller Dudley, sorry kära pojkvän och blivande tvåbarnsfar.. det går jag bara inte med på, lika lite som han inte går med på Ernst eller Valter. Hm, svårt det är.

Palle och jag skulle börja ett nytt nyttigare liv igår, så när vi storhandlade blev det INGENTING gott med hem.. suck. Jag får smygbaka nåt idag istället.

På onsdag är det Föräldrautbildning, blir intressant.. vi är satta i en ung grupp, alla är födda på 80-talet.. utom jag förstås.. ha! teenage-mum. trodde jag aldrig. Nu blire lunchtime. puss

stl 36.

I min gravid-bok som man ska fylla i tusen saker vecka för vecka var en fråga för denna vecka, v 31.. Vad längtar du efter att ha på dig?

Inte så svårt, vanliga jeans saknar jag mest.. tighta jeans. mmm..

När jag känner mig som fetast och kan inte riktigt föreställa mig livet efter förlossningen så tröstar jag mig med fönstershopping på internet. Nitrohead.se och electricchair.com piggar upp i superkalla vintertider.. i sommar är jag en snygg och smal(are) morsa, punkt slut.

BABY BOOM

Imorse när jag vaknade.. insåg jag att inom 2 månader har vi en bebis här hemma.. hjälp! HJÄÄLP! Jag toklängtar lika mycket som jag är nervös. En liten liten bebis? Som jag och palleballe ska ta hand om.. herregud va svårt.. och underbart.

ALLA får verkligen barn nu.. varenda människa. Det är en härlig känsla när man tänker sju år framåt och att de som föds runt omkring en kanske kommer gå i mitt barns klass :) Wilma och Tora kanske blir bästisar i samma klass.. då får dom skydda min lilla som kommer gå en klass under dom.

Jag är feberfri idag, så det blir barnmorskan i eftermiddag.. blodprov, mums. <

Nu kaffe och hänga tvätt. puss på alla bebisar.

DOP

v. 30+4

Igår döptes lilla Tora i Edsberg. Tora Sigrid Elisabeth.. Elisabeth efter mig :) Jag grät och skrattade samtidigt, hon var så duktig!

Jag, Joanna och Olle framförde 'Jag är din bäste vän' från Toy story-filmen.. succé.

Idag är det bara 15 minus ute.. BARA! Sjukt att man är van vid sån här kyla, burr burr.

Senare kommer bästa gänget Nilsson/Johansson hit och äter paj. Härligt!

Funderar på att göra som min granne Lena gör VARJE dag, hur kallt det än är.. långpromenad. Kanske, om jag orkar.. ha. Puss.

DELIEVERY




Att föda till Volbeat är en sjävklarhet...

HARD LUCK WOMAN

KISS KOMMER TILL SVERIGE I JUNI! TJOOOHOOO! Ååh kärlek. Jag måste ha biljetter, bebben får följa me eller sova hos nån av mostrarna.

Gillersklack var lyckat, även om jag mest satt i stugan.

middag hos lilla mammi ikväll, mysigt. Vi ses på G. puss

MANGO/LIME

I en gravid-tidning läste jag nyss att i min månad ska man äta två mellanmål och en frukt extra? Årets skämt? Då äter jag som att jag hade sexlingar.. Om jag har ett råd, så är det att inte läsa för mycket om hur man ska leva som gravid. Det är så himla olika hur man mår från dag till dag, hittar man rutiner som passar en själv så är det de bästa. Njut av att kunna äta vadsomhelst, närsomhelst. Tack för mig.

Nyårsafton var mysig, lyxig meny med rådjur, raketer, massor med barn och jag somnade i soffan tjugo över tolv.. champis for life förresten. Vem behöver champagne? Champis är ett roligare ord.

Vid 3 åker vi på pulkasemester till Gillersklack i tre dagar.. naaaajs. Puss på livet. Hejdå 2009. Det här året ska jag bli mamma.. mmm.

RSS 2.0