HELLO STRANGER

Facebook har spårat ur.


När man får en vänförfrågan från en HELT okänd människa så tänker jag..men lilla du, vi har aldrig ens träffats?
Visst släppte man lite på 'vän'-stämpeln efter ett tags fejjande men jag tycker ändå att man ska kunna hälsa på varandra om det går så långt att man står som 'vänner'.

Åh, det är så löjligt! skärp er.

Patrik, Robert och jag har heta diskussioner om detta, dom bekräftar alla som vänförfrågar..inklusive småbrudar.. himla facebook-slampor. grrr.

HOW I MET YOUR FATHER

För ett tag sen så köpte jag en 'Mina första år'-bok till bebben. Idag skulle jag plocka fram den och tråna lite efter att få börja skriva.. på första sidan skullle man berätta om barnets föräldrar, vilka vi är, vad vi gjorde när barnet låg i magen..och hur vi träffades. Hjälp. Ska jag ljuga? eller försköna sanningen?

Patrik och jag träffades på Lennarts efterfest till Gropafesten, jag stod på altanen och pillade på min nytagna piercing i näsan, då kommer någon bakom mig och säger ; Jaha, och här står du och petar i näsan?

Vi följdes åt under resten av kvällen/natten.. bytte nr, smsade, dejtade och efter nån månad var vi ett par. Madly in love. Han var 27, jag var 18. Galen historia. Jag gick i skolan, han jobbade och hade en 2årig son. Inte trodde vi kanske då att vi skulle bli föräldrar, bo i hus och göra allt parigt som finns att göra.. men alla vet ju att när kärleken slår till är det inte helt logiskt.

Nu ska jag skriva den vackra sanningen i bebbens bok, kanske inte hur mycket vodka som var med men..nåja. Det var då det, nu stundar en december framför mig omringad av familj, vänner, växande mage och höga färväntningar på framtiden. Jag älskar dig så mycket, du lilla sparkande liv inuti mig. Bara du mår bra så spelar inget annat nån roll.

JAG HETER ROBERT

Igår fick jag vara pappa :) Tina skulle på ultraljud och robert jobbade.. så jag har sett bebban! Så fin. Wilma har dom väl nästan bestämt sig för.

Heja Wilma, jag toklängtar efter dig. kom ut snart!

Jag tar en paus i advents-stöket.. så fint i köket nu, bara dom andra rummen kvar.. puh. Ryggen gör svinigt ont, jäkla bebis..ibland <3

Leo och jag tog sovmorgon till nio, sen skulle han och Palle till bvc. Han hade gått upp bra och blivit längre :) lilla fisen.

Ikväll blire hemmamys med idol och god mat. tjingtjing!

TJUVSTART

Igår tjuvstartade vi lite på julen, fikade med våra bästisar Tina, Robert, Viggo och bebban. Alkoholfri glögg var då inte fy skam, inte som starkvinsglögg men vad gör man. Tina är så himla snyggt gravid! Bara en mage liksom, jag känner mig som en valross brevid henne.

Om två timmar ska vi lyssna på bebbens hjärta, mäta magen och väga lilla mig. hjälp! vågen kommer visa 'error'

Just nu sitter jag i Plingans soffa, hon och Tora är på BVC så jag har Tea, hon somnade gött i vagnen när vi var ute och gick. Väldigt bra träning att vara moster! Man lär sig hela tiden. Att Tea blir två år i feb är ju helt sjukt ! Känns som imorse vi var på BB och hon var så liten och oskyldig..vi visste inte vilken underbar pratglad vilding det skulle bli <3

jobbade på dagis igår, bäst som alltid. Barnen tycker att jag varit med bebis så himla länge nu, kommer den aldrig ut? Dom är så söta och säger åt varann att man bara får klappa fint och försiktigt på magen. åh älsklingar!

Palle har gått lös på min gamla el-gitarr.. ett jäkla liv i stugan må ni tro, det är både vackert och inte. Jag låter han hållas så jag slipper höra hans gnäll om rökningen. Jag kan inte låta bli att vara lite stolt över mig själv, varit helt rökfri sen 3e juli! fett lång tid.

Jag har bara tjejnamn i huvet nu? Vad kommer det sig? Alla säger att det är en pojke men det kan ju faktist vara en liten tjej? Helle, Tilly och Hedda är jag kär i just idag..imorgon nåt annat, haha.

NOVEMBER RAIN

åååh, va bebben sparkar.. det kittlar samtidigt som det känns som att bäckenet ska gå av typ. Stark liten krabat, helt klart efter mig.

November-väder suger stjärt.. jag cyklade till Fjugesta igår, jag såg ut som en dränkt ras-katt.

Marreberg med Ingela och Tora om en stund..och ikväll blir de Jan Johansen i bygdegårn.. haha! sjukt kul. lr?

Palle är en facebook-slampa och på tisdag ska vi lyssna på bebbens hjärta. Pussochhej

Jag vill ge dig hela världen.





Varenda morgon, dag och kväll har jag en sån sjukt stark längtan efter det här lilla barnet. Jag ska bli mamma åt ett litet barn som kommer att vara helt beroende av mig.. ibland nästan svårt att förstå men sån himla fin känsla. Jag och Patrik, min käraste.. ska bli föräldrar.

I en prylgalen värld vill man ju ge sina barn det allra bästa, jag försöker att inte vara fåfäng men det är svårt.. är inte den här åkpåsen från Elodie Details, to die for?

Jag längtar efter dig, bebben.. och att få skämma bort dig på alla sätt jag kan.

tuesday.

ouff.. magen är stor! Går så jäkla fort, palle och jag låg kl.5 imorse och toklängtade efter bebben! Pratade om vad som kommer att bli mysigast.. såklart lära känna den lilla och att få ge leo ett syskon. Få se dom växa upp tillsammans. aah..

Igår var det fika på stan, gamla och nya vänner. Sjukt trevligt! Innan bussen gick ville Johanna köpa nåt till bebben.. vi letade efter nåt, men inget var riktigt sådär AAAWW tills jag fick syn på en AC/DC tröja.. ingen behövde säga nåt, den blev det.. och ett par jättesöta jeans till. Tack gullet!

Alla vet att katter jagar råttor. Det är mer än fakta.. det är ett ordspråk typ. Katt och råtta, Romeo&Julia, Adam och Eva. Min katt som jag hade när jag var liten jagade inte råttor/möss.. jag minns att vi hade en liten liten mus i källaren en gång och min pappa i princip kastade katten efter den. Katten tittade på oss som vi vore sjuka i huvet och gick till sin matskål. Den här katten som jag är sambo med, Jansson. craaazy motherfu... han tar minst en varje dag! Så jävla ofräscht för mig. Jag hittar små söta lik i mitt hus? Möss är ju så himla söta djur. jävla onda katt. fan.

Nu ska jag städa mitt hus, vi ses på G.

v. 22+4

I vecka 23 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 600 g.

 

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Det finns många delar av nervsystemet som utvecklas i samspel med omgivningen. Ditt barn kan särskilja olika ljud, både inifrån som utifrån din kropp. Man har mätt ljudnivån i livmodern hos gravida kvinnor. Det har visat sig att fostrets omgivning, framför allt mammans pulsåder (aorta), producerar en ljudnivå på cirka 65 decibel. Detta är en hög nivå, men det verkar inte bekomma barnet. Vi vuxna skulle närmast betrakta en sådan ljudnivå som starkt buller.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulinet behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler.

kulning.

Igår 'tvingade' mina systrar med mig på en kulnings-lektion. Jag är tyvärr lite wrong ibland och behöver nån som pushar mig och säger 'upp och hoppa du kommer älska det'   Vilket jag sååå gjorde!

Gud, jag är fortfarande helt upprymd.. Det var min syster Joannas kompis Ida från Gotland som höll en kurs i kulning. Allt jag nånsin lärt mig om sång var inte värt att veta. Man sjunger inte, man ropar eller..nästan skriker. haha.


Vi var 15 kvinnor som stod i en ring.. när Ida började kula blev jag störtförälskad, så himla cool, vacker och duktig hon var! Och dialekten.. Gotland <3 i 1,5 timme försökte vi oss på detta och blev rätt skillade till slut, det sista vi fick göra var att gå ut i den kyliga novemberkvällen och kula. Har bara en sak att säga om det.. jag älskar livet.

Ni vet, när livet hoppar på en..ens egen personlighet hoppar på en och bara ropar 'Det här är du, du älskar det här du gör just nu'. Jag tänker aldrig sluta leta på dom ögonblicken.

Rock n' roll = smal?



Jag vill vara BAD, se hård ut.. eller ja, det skiftar lite från dag till dag men för det mesta vill jag att det ska synas att jag älskar 50-tal och Volbeat, something like that.

Men om man ska vara Rock n' roll måste man då vara jäääävligt smal? Jag erkänner, jag tycker att det nästan bara nästan hör till lite.. jag tänker främst på sångerskor som sjunger rock. Vi har tre väldigt klara exempel, Gwen Stefani, Maja Ivarsson och Amanda Jensen (som jag är kär i, Palle också) Dom är väldigt rock n' roll-smala och blonderade.. och sjukt vackra! Är de idealet? eller ännu värre..är de mina ideal?

Jag förstår själv att jag inte kan leva som dom, Maja har haft svåra drogproblem, dom lever säkert på energidryck och äpplen.. inte så jäkla sunda liv men jag kan inte hjälpa att jag tycker att dom är vackrast. Suck, jag har dålig kvinnosyn..Samtidigt som jag älskar kurvor! Tro inget annat. Människor har olika kroppar av en anledning, man passar inte i allt. En del ska vara 'jag bor i turné-bussen och super en hel del'-smala och en del ska vara sunt kurviga. Punkt slut.

nyhetsmorgon in my heart.

Nu när jag inte jobbat nåt på ett tag.. tillbringar jag förmiddagarna hemma på landet.. det är lugnt, tyst, jag eldar, pratar med kissen, städar, tvättar, boar mig, äter, dricker.. stånkar, myser med magen, sjunger för magen och bebben sparkar tillbaka.

Och så kollar jag på nyhetsmorgon, som jag älskar.. nyhetsmorgon följs av Malou efter tio, lika underbart är väl det.

Nån mer än jag som såg den söta indiern som var teexpert på nyhetsmorgon imorse? Han var helt virrig och toksöt! Kristin Kaspersen fnissade så hon höll på och dö. Han sörplade och spottade ut te..fick te på hakan, sa fel, fick skrattanfall, kallade alla svenskar för kor (?) och erkände att han av misstag tagit med fel sorts te. Haha, han gjorde min dag..jag skrattade gott. Hihi..

Mmmm....

Jag har bara fått uppleva dessa gudagåvor en gång men det är.. obeskrivligt. Coolt att dom gör allt själva!

http://www.lush.se Om man gillar sin kropp och att bada badkar.

vill ha! Står överst på önskelistan till tomten. mumsfilibabba!

ingen energi.se



Igår var jag och Palle på lilla Ingrids dop, det var jättemysigt och kändes högtidligt. När vi satt i kyrkan och prästen öste vatten över hennes lilla huvud sparkade bebben jättehårt, som för att säga att den ville också vara me! Tänk när vi döper våran..namnen jag vill ha bara snurrar i skallen, så många är det.

Idag har jag inte gjort nånting, har absolut ingen energi.. jag tänker varje morgon att jag ska gå ut och gå men det blir aldrig av. Man har så sjukt höga krav på sig själv som gravid och blivande mamma.. man vill vara hurtig och inte klaga men det är sjukt svårt! Det händer så mycket med kroppen på så kort tid att man inte riktigt hänger me..

Leo väckte mig när han skulle åka till dagis, han ville ha en puss och känna på magen! Älskade unge, det är näst intill outhärdligt när han är hos sin mamma, tyst överallt och ingen som springer runt,runt i huset och leker rallycross. I måndags när jag och palle skulle käka tyckte båda att det var så tyst att vi bestämde oss för att ha många barn så det aldrig är sådär lugnt. Leo älskar tacos så det tänker jag göra idag tills dom kommer hem.

Nu börjar Förlossningskliniken! Pusshej

frankie, min vän.

Herregud vad jag fjäskar för palle, han fick hemma-spa när han kom hem igår..hårt arbetande karl behöver lite ompyssling. Fåfäng som han är fick han njuta av peeling, fotvård, massage och ett hett bad.. och pizza, haha. Jag ska kräva en ryggmassage tillbaka ikväll.

Hans nya namn på bebben är Franco. FRANCO! Vad har jag gjort för att förtjäna en man med så himla konstig namnsmak? Hur ska detta gå. vi kommer ALDRIG komma överens..stackars lilla barn.

Mina top 3 namn är:

pojke : Torsten, Axel och Vilgot.
flicka : Holly, Henny eller Hilma.

Middag med mormor ikväll! So long.

the F word.

Food, Foodie, krubb, käk.. mat it is. Och jag älskar det. Jag älskar mat.

Jag är liksom..intresserad av mat. Jag älskar att laga mat, lära mig nya knep, kolla på matprogram, äta mat.. jag älskar tillochmed att misslyckas med mat för att aldrig mer göra om det misstaget.

Tänk när mina och patriks barnbarn kommer och hälsar på, då vet dom att jag är BÄST på att laga mat! Grandma rules. Jag gör den godaste lasagnen, dom godaste kanelbullarna, den bästa julmaten och den absolut godaste flädersaften. Oooh yes.

På Lucia ska Jag, Patrik, Mamma, Ingela, Joanna, Henrik, Kalle, Tea, Leo och Tora på julbord med vilt-tema.. det finns alltså rätter gjorda på bäver, björn och pärlhöna? Spännande värre. Sverige är ett coolt land.

Det bästa med den här världen är maten. Det bästa från alla länder..mina absoluta favoriter är mexikanskt, indiskt, grekiskt och svenskt såklart.

Hmm, vad ska man laga idag då?

mer jul ge mig.

Man blir ju inte MINDRE sugen på julen av snön? åh!

Jag har laddat upp hela hösten med julsaker, julgardiner, dukar med mera.. nu jäklar! Julgran och allt ska vi ha. Inte för att vi kommer att vara hemma så mycket på själva julen, men det spelar ingen roll.. det är viktigt ändå. Patrik gick inte med på att sätta upp allt för några veckor sen, kanske va vettigt jag vet inte.. men ååååh julen! Idag ska jag boka julbord i Kilsbergen med min kära familj. läckert.


Ibland får jag höra gnäll, ja..det är sant..gnäll av att jag bloggar för lite? haha. Kan hända att jag hoppar över några dagar här och där, det händer ju så mycket..men när jag väl bloggar, då jävlar.

typ 3 veckor kvar till adevntsljusstakarna ska fram? WOHO!


hönsmamma.. ?



Jag vill ha höns. Jag tänker på det varje dag. haha.

Min mormor har alltid haft höns, dom har alltid funnits där.. dom har gått runt där jag, mina syskon och mina kusiner har lekt och tittat på oss. Och ja, vi har jagat dom stackars små hönsen många varv runt mormors röda stuga. Vad elakt det känns, såhär i efterhand. Min mormor är en RIKTIG hönsmamma, om man skulle slå upp hönsmamma i en ordbok borde det stå min kära mormors namn och sen beteckningen ; 'Rund och go liten tant som skulle rädda hönsen före barnbarnen om det började brinna'

Nää, inte sant..barnbarnen bor ju inte i hönshuset, men principen är korrekt.. för några år sen dog min mormors favorit-höna..Polisen, p.g.a ålderdom.  Den höna som höll koll på dom andra. Sorg i vår borg, inte mycke kunda pigga upp tanten då.


Min dröm är att ha en berså där mina höns kan gå fritt när man sitter och fikar och alla ungar springer omkring i solen. Ååh..ljuva dröm. Jag har blivit så sjuuukt hemma-fixerad sen jag blev gravid? Gud, jag är säkert skit-jobbig. Förlåt. Men jag tycker om det här huset så mycket.. och att våran bebis ska bo här..och Leo, och alla barn efter detta..hihi. Ett hemtrevligt, personligt hus på landet med många barn och att kaffebryggarn ständigt är på för alla gäster. Mmm, that's life.

Bobben kommer hem till mamma.

Min bob, min älskade vän Johanna Kroon flyttar hem igen.. hem till mammi!

Jag står bakom henne i alla beslut och hoppas att hon ser fram emot en vinter tillsammans lika mycket som jag.

Vi ses på G, bobben..nu&föralltid.

Morgonstund

Titta Madicken, det snöar! ååh, va fint det är med snö :)

Tidig morgon, bara jag och kissen. Den söta filmen Peter&Petra från min barndom gick på tv så jag drack hett te och värmde mig vid brasan och såg den. Underbart!

Det bultar lite i armen där jag tog vaccin igår.. svårt och sova när jag nästan måste sova på den armen annars blir bebben busig och sparkar hela natten. Hoppas det går över lite idag. I förrgår kände Patrik den lilla därinne :) Han kunde inte sluta skratta! Obeskrivligt moment. Nu blire frukost och nyhetsmorgon. Puss&hej

.....

jag ville inte va me.

therapy.

Upp i ottan imorse och sjöng i kyrkan med kören :) myspys. Sen hade jag kyrk-kaffe hos mig och palle med, Mamma, Stefan, Joanna, Ingela, Kalle, Tea och lilla Tora. Precis när vi dukat undan dyker svärmor och pelle upp med hemgjort äppelmos! mums.

Nu är min bästa Sara på väg hit och jag har myst till det med tända ljus i hela huset. Det är så skönt när hela huset är städat och man tänder ljus..det är nån slags terapi.

Top Model sen, woho! Puss

let's kickin

åååååh, igår när jag la mig på soffan efter att ha kutat runt hela dan så sparkade bebisen! typ jättehårt! Att en så liten kan kännas så mycket.. galen galen gaaalen och underbar känsla! Mera spark, tack.

Jag skrek rätt ut att palle skulle komma och känna men då ville inte bebisen leka mer.. :)

RSS 2.0